Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Art on Display 1949-69

25 SEPTEMBER 2020

Zes vooruitstrevende, naoorlogse tentoonstellingsontwerpen van architecten maken expliciet hoe de relatie tussen kunst en toeschouwer is vormgegeven. De schilderijen en beeldhouwwerken die in de reconstructies worden getoond, zijn afkomstig uit collecties van het Calouste Gulbenkian Museum in Lissabon en niet eerder getoond in Nederland. 

Art on Display 1949-69

13 JULI 2020

Als bezoeker ben je je vaak niet bewust van de manier waaróp een kunstwerk wordt getoond. Art on Display 1949-69 stelt juist de wijze van presenteren centraal en laat aan de hand van zes iconische voorbeelden zien hoe de presentatie onderdeel vormt van de beleving. Zes vooruitstrevende, naoorlogse tentoonstellingsontwerpen - van architecten Carlo Scarpa, Franco Albini en Franca Helg, Lina Bo Bardi, Aldo van Eyck en Alison en Peter Smithson – maken expliciet hoe de relatie tussen kunst en toeschouwer per keer is vormgegeven. Door middel van 1:1 reconstructies zijn deze architectonische benaderingen opnieuw ruimtelijk te ervaren.

Contact

Neem voor meer informatie of beeldmateriaal contact op met Eveline Mulckhuyse (06 26 67 12 15 / e.mulckhuyse.hetnieuweinstituut.nl) of Christiane Bosman (06 24 11 04 19 / c.bosman@hetnieuweinstituut.nl)

Penelope Curtis, Dirk van den Heuvel
jo taillieu architecten
Goda Budvytyte
Calouste Gulbenkian Museum, Fondazione Musei Civici di Venezia
Calouste Gulbenkian Museum
LEVS architecten, WDJARCHITECTEN, Hubert-Jan Henket

Art on Display 1949-69 maakt deel uit van een serie tentoonstellingen die bestaan uit 1:1 modellen die zich richten op de specifieke kwaliteiten van het interieur als snijpunt van architectuur en design.